Joh Fenn paljon hyviä kirjoituksia

Julkaistu 29 01 2023 - 23:51 by Keijo

Tässä osa kirjeestä
“Elämän nivomista, osa 1/4, Ole varovainen sen suhteen, ketä loukkaat”
joka valaisee hyvin miksi Ahitofel kääntyi Daavidia vastaan.

Meille kerrotaan 2. Sam. 11: 3:ssa, että Batseba oli Eliamin tytär. Se itsessään on jo riittävän mielenkiintoista, mutta kun luemme 2. Sam. 23:34:stä, että Eliamin isä oli ei kukaan muu kuin Daavidin suosikki neuvonantaja Ahitofel. Se tarkoittaa, että Batseba oli Ahitofelin pojantytär.

Miksi Ahitofel kapinoi kuningas Daavidia vastaan?
Koska hän oli paikalla näkemässä koko ruman totuuden. Hänen pomonsa kuningas otti omakseen hänen pojantyttärensä tuhoten kaiken kunnioituksen, joka hänellä oli kuningasta kohtaan. Hänen pojantyttärensä aviomies murhattiin, jotta kuningas saattoi kätkeä rakkaussuhteensa ja naisen raskauden. Ahitofel kantoi tuota loukkaantumista sydämessään, missä siitä tuli vihaa, lopulta hän juonitteli pomonsa, kuninkaan kuolemaa.

Jokaisen niiden neljän tilanteen pointti, joita tulemme tutkimaan, on se, kuinka Jumala nivoo asioita yhteen saadakseen suuremman tahtonsa toteutettua, joskus meistä itsestämme huolimatta. Kyse ei ole Ahitofelista ja Absalomista ja heidän juonestaan.

Ei, kyse on Isän Jumalan kyvystä antaa meille Salomo, Vanhan testamentin kaikista miehistä viisain. Kyse on siitä, kuinka huolimatta Daavidin synnistä, huolimatta hänen petoksestaan, Isä Jumala yhä antoi meille Salomon avioliitosta, joka alkoi mitä huonoimmissa olosuhteissa.

Kokonaisuudessaan tuon kirjeen monella kielellä ja monia muita voit lukea tuolta

Kommentoi

Päivän Sana

he toivat mukanaan rampoja, raajarikkoja, sokeita, mykkiä ja paljon muita, ja laskivat heidät Hänen jalkojensa juureen; ja Hän paransi heidät,

Kategoriat

Ulkoiset linkit

RSS Feeds

Etsi tästä sivustosta