Hebrealaiskirje traktaatti juutalaiselle

Julkaistu 4 päivää sitten by Keijo

Siis niille juutalaisille jotka lukevat ja uskovat kirjoitukset.
Sillä Paavali vetoaa ennen kaikkea vanhan testamentin kirjoituksiin, jotka todistavat että Jeesus on uuden liiton ylimmäinen pappi.
Hebrealaiskirjeen ensimmäisessä luvussa viittaa Paavali näihin kirjoituksiin:

Psa 2:7 Minä ilmoitan, mitä Herra on säätänyt. Hän lausui minulle: “Sinä olet minun poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin.

1Aik 17:13 Minä olen oleva hänen isänsä, ja hän on oleva minun poikani; ja armoani minä en ota häneltä pois, niinkuin otin siltä, joka oli sinun edelläsi.

Psa 104:4 Sinä teet tuulet sanasi saattajiksi, palvelijoiksesi tulen liekit.

Psa 45:6 (45:7) Jumala, sinun valtaistuimesi pysyy aina ja iankaikkisesti; sinun valtakuntasi valtikka on oikeuden valtikka. Psa 45:7 (45:8) Sinä rakastat vanhurskautta ja vihaat vääryyttä; sentähden on Jumala, sinun Jumalasi, voidellut sinua iloöljyllä enemmän kuin sinun osaveljiäsi.

Psa 102:25 (102:26) Muinoin sinä perustit maan, ja taivaat ovat sinun käsialasi.
Psa 102:26 (102:27) Ne katoavat, mutta sinä pysyt, ne vanhenevat kaikki kuin vaate; sinä muutat ne, niinkuin vaatteet muutetaan, ja ne muuttuvat.
Psa 102:27 (102:28) Mutta sinä pysyt samana, eivätkä sinun vuotesi lopu.

Psa 110:1 Daavidin virsi. Herra sanoi minun herralleni: “Istu minun oikealle puolelleni, kunnes minä panen sinun vihollisesi sinun jalkojesi astinlaudaksi”.

Eikä tässä kaikki ensimmäisen luvun viittaukset, vaan epäsuorasti viittaa myös muihin vanhan testamentin kirjoituksiin ja kun mennään eteenpäin niin huomaamme muista luvuista, kuinka Paavali vetoaa jatkuvasti kirjoituksiin.
Se onkin tapa millä kirjoituksiin uskovat juutalaiset saadaan näkemään että Jeesus on Kristus eli Messias. Lue hebrealaiskirje niin, ikäänkuin olisit itse juutalainen.

Joten olisi hyvä jakaa hebrealaiskirjettä juutalaisille, kun siinä ensimmäiset 10 lukua vakuuttavat kirjoituksiin vedoten että on uusi liitto ja uusi ylimmäinen pappi, sekä viimeiset 3 lukua (11-13) puhuvat enemmän juutalaiselle seurakunnalle. (oikeastaan luvut 1-10:18 ja loput 10:19-13)
,

Kommentoi

Sovitusuhrit lakkaavat

Julkaistu 5 päivää sitten by Keijo

Sillä koska laissa on vain tulevan hyvän varjo, ei itse asiain olemusta, ei se koskaan voi samoilla jokavuotisilla uhreilla, joita he alinomaa kantavat esiin, tehdä niiden tuojia täydellisiksi. Sillä eikö muutoin olisi lakattu niitä uhraamasta, koska näillä, jotka jumalanpalvelustaan toimittavat, kerran puhdistettuina, ei enää olisi ollut mitään tuntoa synneistä? (Hebr 10:1-2)

Israel tulee vielä ymmärtämään että on yksi ainoa uhri, joka täydellisesti ja iankaikkisesti riittää, ja niin kaikki Israel on pelastuva.

Ja Minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen hengen. He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet. Ja he valittavat häntä, niinkuin valitetaan ainokaista, murehtivat häntä katkerasti, niinkuin murehditaan katkerasti esikoista. (Sak 12:10)

Kommentoi

Tämän aikakauden lopunajan loppu.

Julkaistu 9 päivää sitten by Keijo

Tämä aikakausi alkoi kun Jeesus kuoli ja päättyy tuhatvuotisen valtakunnan alkaessa.
Danielin kirja ja Johanneksen ilmestys näyttävät puhuvan samasta ajasta, mikä lähitulevaisuudessa tapahtuu, ja kun ottaa huomioon sen että yksi enkeli surmasi 185000 sotilasta,(2 Kun. 19:35 ) niin silloin 100 miljoonaa enkeliä voi surmaa 18500 miljardia, joten meidän 8 miljardin asukkaan, pieni maapallo, voisi jo alkaa kunnioittamaan Luojaansa.
Alla olevista Raamatunpaikoista löytyy kuinka Jumala ottaa hallituksen ja tuomitsee maan, jonka jälkeen alkaa tuhatvuotinen valtakunta. Kuitenkin Karitsan häiden alkamisajankohta on minulle hieman epäselvä, kun Paavali kirjoitti: “yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasunan soidessa; sillä pasuna soi, ja kuolleet nousevat katoamattomina, ja me muutumme. (1Ko 15:52) ja Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin; (1Te 4:16)
Ilmestyskirjassa 7 pasuunan jälkeen, tulee 7 vihan maljaa, että kyllä tässä on pohdittavaa.

Read on... · Kommentoi

Köyhiltä kiristetään kymmenyksiä

Julkaistu 18 päivää sitten by Keijo

Jotkut kiristävät kymmenyksiä, seurakuntalaisia syyttämällä, että sinä varastat Jumalalta, vaikka apostolien opetuksessa ei ole kymmenyksistä, vaan antamisesta, ja varsinkin varakkaiden antamisesta. Vaikka kymmenykset ovat hyvä tapa, niin se on ilman mitään arvoa jos se tehdään lain alaisena eikä armon alla, 100% vapaaehtoisena, ilman mitään syyllisyyttä tai pelkoa siitä ,että jos ei maksa niin saa kirouksia tai rangaistuksia.
Gal 5:12 Kunpa aivan silpoisivat itsensä, nuo teidän kiihoittajanne!

Miksi ei jokaisessa kokouksessa uhripuheessa sanota että: jos teillä on ylimääräisiä taloja, maatiloja, osakkeita ynm. niin myykää ne ja antakaa seurakunnalle, jotta seurakunta voi auttaa köyhiä ja toimia. Apt. 4:34

Alkuseurakunnassa KAIKKI myivät ylimääräiset talonsa ja maatilansa ja toivat rahat seurakunnalle, eikö tänä päivänä päde sama uuden testamentin esimerkki, vaikka monilla ei maatiloja ole, vaan osakkeita ynm.

Ei huomata sitä että syyllistämällä köyhiä, ohjataan ihmiset pois siitä asemasta mikä heillä on Jumalan lapsena, 100% armon alla, Jumalan rakkauden kohteena.

Kyllä apostolit syyllistivät enemmän rikkaita:
Jak 5:1 Kuulkaa nyt, te rikkaat: itkekää ja vaikeroikaa sitä kurjuutta, joka on teille tulossa.
Jak 5:2 Teidän rikkautenne on mädännyt, ja teidän vaatteenne ovat koin syömät;
Jak 5:3 teidän kultanne ja hopeanne on ruostunut, ja niiden ruoste on oleva todistuksena teitä vastaan ja syövä teidän lihanne niinkuin tuli. Te olette koonneet aarteita viimeisinä päivinä.
Jak 5:4 Katso, työmiesten palkka, jonka te vainioittenne niittäjiltä olette pidättäneet, huutaa, ja leikkuumiesten valitukset ovat tulleet Herran Sebaotin korviin.

1Ti 6:17 Kehoita niitä, jotka nykyisessä maailmanajassa ovat rikkaita, etteivät ylpeilisi eivätkä panisi toivoansa epävarmaan rikkauteen, vaan Jumalaan, joka runsaasti antaa meille kaikkea nautittavaksemme,
1Ti 6:18 kehoita heitä, että tekevät hyvää, hyvissä töissä rikastuvat, ovat anteliaita ja omastansa jakelevat,
1Ti 6:19 kooten itsellensä aarteen, hyvän perustuksen tulevaisuuden varalle, että saisivat todellisen elämän.
1Ti 6:20 Oi Timoteus, talleta se, mikä sinulle on uskottu, ja vältä tiedon nimellä kulkevan valhetiedon epäpyhiä ja tyhjiä puheita ja vastaväitteitä,
1Ti 6:21 johon tunnustautuen muutamat ovat uskosta hairahtuneet. Armo olkoon teidän kanssanne!

Kommentoi

John Paul Jackson (päivitys)

Julkaistu 20 päivää sitten by Keijo

Usassa on ollut nyt suihkuvirtausten aiheuttamia säämuutoksia ja kun katsoin taas tämän videon, päätin jälleen nostaa tämän, jo kymmenen vuotta vanhat profetiat, joista näemme kuinka rukoukset on vaikuttanut, mitä on jo tapahtunut sekä mitä on tulossa.

Kirjoitin laajemmin tästä jo maaliskuussa ja laitoin linkit voit katsoa sen tästä

En löytänyt enää tv7 kaupasta tätä videoa, onneksi meillä on se, kun siinä on suomenkielinen tekstitys, tekijäoikeudet rajoittaa, mutta tietenkin voisi käyttää jo olemassa olevia videoita youtubessa ja lisää niihin suomenkielinen tekstitys, no jos se tapahtuu niin lisään linkin sitten tähän.

Kommentoi

Tämä sukupolvi ei katoa

Julkaistu 25 päivää sitten by Keijo

Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennen kuin kaikki tapahtuu.
(Luuk 21:32)

Uskon että kysymys ei ole määrätyn määrästä vuosia, niinkuin monet ovat arvuutelleet onko 40 tai 80 tai 100 tai 120 vuotta sukupolvi.

Jeesushan sanoi että ihmiset jotka elävät silloin kun viikunapuu kukkii, eivät kuole (ei suinkaan kaikki, tietenkin jotkut kuolevat) ennenkuin kaikki tapahtuu.
Kuitenkin täällä maanpäällä elää ihmisiä jotka ovat nähneet viikunapuun kukkivan eli Israelin valtion synnyn, nuorin näistä ihmisistä on jo yli 70 vuotias joten siitä sukupolvesta on moni kuollut, mutta monet vielä elävät, eivätkä tulekaan kuolemaan ennen kuin kaikki tapahtuu.

Ei tule käymään että viimeinenkin kuolee, niin kuin kävi ensimmäisen maailmansodan veteraaneille Jeesuksen tulemus on todella lähellä.

Kommentoi [2]

Kulumattomat kukkarot

Julkaistu 25 päivää sitten by Keijo

Myykää, mitä teillä on, ja antakaa almuja; hankkikaa itsellenne kulumattomat kukkarot, loppumaton aarre taivaisiin, mihin ei varas ulotu ja missä koi ei turmele.
(Luuk 12:33)

Mehän ymmärrämme ettei Jeesus puhunut tässä luonnollisesta lompakon kulumisesta, vaan lompakon sisällön loppumisesta, vähän niinkuin runsauden sarvi.

Samoin loppumaton aarre, ei tässä kohdin tarkoita vain sitä että meillä on aarre taivaassa kuolemamme jälkeen, vaan että nyt kun myymme ylimääräiset talot, osakkeeet jne.
ja annamme rahaa köyhille tai seurakunnalle, niin meillä on “pankkitili” pankissa joka ei voi mennä konkurssiin ja eikä raha menetä arvoansa, täydellinen murtosuoja jne.
Tätä aikaa varten “loppumaton aarre”, että kun sitten tarvitsemme täällä maan päällä, niin on aina pankki avoinna sekä korkokin on hyvä “pudistettu ja sullottu” annetaan takaisin.

Emme me taivaissa rahaa tarvitse vaan täällä, ja siitä nyt tämä jae puhuu, nyt tässä ajassa tarvitsemme rahaa ynm. kysymys on vai siitä että uskommeko Jeesuksen sanat.

Kommentoi

Päivän sana David Wilkerson

Julkaistu 27 päivää sitten by Keijo

Kannattaa käydä tuolta lukemassa päivän sana, raikasta vettä.

Tässä esimerkiksi 25.1.2019 päivän sana:

Read on... · Kommentoi

Anna köyhille ? Anna almuja ?

Julkaistu 29 päivää sitten by Keijo

Luuk 12:33 Myykää, mitä teillä on, ja antakaa almuja; hankkikaa itsellenne kulumattomat kukkarot, loppumaton aarre taivaisiin, mihin ei varas ulotu ja missä koi ei turmele.

Israelissa ollessani luin tämän sana ja huomasin että Jeesus sanoi tämän kaikille, vaikka monille on mielessä rikas nuorukainen, joka kuitenkin, vaikka on samanlainen, sana oli kuitenkin tilanteeseen liittyvä ja henkilökohtainen.

Merkittävää on että Jeesus sanoi “antakaa almuja”
Jeesus ei pyytänyt itselleen tai omaan palvelustyöhönsä, vaan köyhille ja lupasi ihmisille, että jos he antaa köyhille niin he saavat “kulumattomat kukkarot“ ja “loppumattoman aarteen taivaisiin”, joka ymmärtääkseni ei tarkoita että sitten joskus kuoleman jälkeen meillä on aarre, (vaikka sekin on totta) vaan että meillä on nyt tässä ajassa sijoituspaikka, johon ei ajan muutokset vaikuta, eikä pankkien konkurssit, vaan on varmana tallessa käytettäväksi silloin kun tarvitsee.

Apostoli Paavali keräsi rahaa niille uskoville jotka olivat vainojen takia köyhyydessä, ja myös hän itse myöhemmin kirjoitti että:
Gal 2:10 Meidän oli vain muistaminen köyhiä, ja juuri sitä minä olenkin ahkeroinut tehdä.
Tiitus 3:14 Oppikoot meikäläisetkin, tarpeen vaatiessa, harjoittamaan hyviä tekoja, etteivät jäisi hedelmättömiksi.

Vaikka ihminen ei olisi pelastunutkaan niin Jumala huomioi almujen antamisen, ne koskettavat Häntä, niinkuin luemme:

Ja Kesareassa oli mies, nimeltä Kornelius, sadanpäämies niin kutsutussa italialaisessa sotaväenosastossa. Hän oli hurskas ja Jumalaa pelkääväinen, niinkuin koko hänen perhekuntansakin, ja antoi paljon almuja kansalle ja rukoili alati Jumalaa. Hän näki selvästi näyssä, noin yhdeksännellä hetkellä päivästä, Jumalan enkelin, joka tuli sisään hänen tykönsä ja sanoi hänelle: “Kornelius!” Tämä loi katseensa häneen ja sanoi peljästyneenä: “Mikä on, Herra?” Enkeli sanoi hänelle: “Sinun rukouksesi ja almusi ovat tulleet muistoon Jumalan edessä. Niin lähetä nyt miehiä Joppeen noutamaan eräs Simon, jota myös Pietariksi kutsutaan; hän majailee nahkuri Simonin luona, jonka talo on meren rannalla.”
(Apt 10:1-6)

ja hän kertoi meille, kuinka hän oli nähnyt enkelin seisovan hänen huoneessaan ja sanovan: ‘Lähetä Joppeen noutamaan Simon, jota myös Pietariksi kutsutaan;
hän on puhuva sinulle sanoja, joiden kautta sinä pelastut, ja koko sinun perhekuntasi’. (Apt 11:13 -14)

Ps. On huomioitavaa ettei tarvitse ainoata taloansa tai maatilaansa myydä, mutta jos on useita niin sitten kannattaa miettiä asiaa.

Ei myöskään ollut heidän seassaan ketään puutteenalaista; sillä kaikki, joilla oli maatiloja tai taloja, myivät ne ja toivat myytyjen hinnan (seurakuntaan)
(Apt 4:34)

Huomioi se ettei sanota “kaikki joilla oli maatila tai talo vaan “ kaikki, joilla oli maatiloja tai taloja”

Kommentoi

Israelissa Öljymäellä laulettuja

Julkaistu 30 päivää sitten by Keijo

Olin poikani kanssa Israelissa tammikuun alussa ja kun jouduimme lähtemään asunnosta ennen klo 8 , sillä silloin alkoi maksullinen parkkiaika, (eikä voinut ostaa parkkiaikaa), emmekä halunneet sakkoja, niin päätimme mennä Öljymäelle rukoilemaan “aamurukouksia” ja eksymme mukavaan puutarhaan jossa lauloin monta laulua, kun olin lähtiessä ostanut 30€ kitaran joka mahtui matkalaukkuun. Tässä On Jeesus tullut tänne taivahasta taustalla näkyy Jerusalem vanha kaupunki.

Kommentoi

Päivän Sana

Ja astuessaan maihin Jeesus näki paljon kansaa, ja Hänen kävi heitä sääliksi, ja Hän paransi heidän sairaansa.

Kategoriat

Ulkoiset linkit

RSS Feeds

Etsi tästä sivustosta