Kymmenykset?

Julkaistu 23 11 2017 - 08:30 by Keijo

Joissakin seurakunnissa opetetaan kymmenysten maksamisesta.
Joka merkitsee että jos on tulot 2000€/kk niin 10% on 200€ joten jää 1800€,
mutta jos tulot on 600€ niin 10% on 60€ joten jää itselleen 540€,
Joten 2000€ tuloista pitäisi antaa 1460€ siis 73% jotta jäisi 540€,
tai 3000€ tuloista pitäisi antaa 2460€ siis 78,4 % jotta jäisi 540€ ja oilisi tasan.

Joten on parempi puhua Uuden Testamentin antamisesta kuin kymmenyksistä.

Uhraaminen joka perustuu kymmenyksiin, luo ahdistusta köyhille.
Vaikka se on hyvä periaate varakkaille, raamatun esimerkin mukaan, mutta se on syntiä jos sitä vaaditaan tai syyllistetään ihmisiä.

Kuinka paljonkaan poimitaan käskyjä vanhasta liitosta, jonka Jumala teki juutalaisten kanssa Uuteen liittoon, johon ne eivät kuulu, Uuteen liittoon jonka Jumala teki kaikkien ihmisten kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta.

Vaan kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen, missä ei koi eikä ruoste raiskaa ja missä eivät varkaat murtaudu sisään eivätkä varasta. Sillä missä sinun aarteesi on, siellä on myös sinun sydämesi. (Matt 6:20-21)

Ja eräs heistä, nimeltä Agabus, nousi ja antoi Hengen vaikutuksesta tiedoksi, että oli tuleva suuri nälkä kaikkeen maailmaan; ja se tulikin Klaudiuksen aikana. Niin opetuslapset päättivät kukin varojensa mukaan lähettää avustusta Juudeassa asuville veljille. (Apt 11:28-29)

Antakoon kukin, niinkuin hänen sydämensä vaatii, ei surkeillen eikä pakosta; sillä iloista antajaa Jumala rakastaa. (2Kor 9:7)

Sillä jos on alttiutta, niin se on otollinen sen mukaan, kuin on varoja, eikä sen mukaan, kuin niitä ei ole. Sillä ei ole tarkoitus, että muilla olisi huojennus, teillä rasitus, vaan tasauksen vuoksi tulkoon tätä nykyä teidän yltäkylläisyytenne heidän puutteensa hyväksi, että heidänkin yltäkylläisyytensä tulisi teidän puutteenne hyväksi, niin että syntyisi tasaus, niinkuin kirjoitettu on: “Joka oli paljon koonnut, sille ei jäänyt liikaa, ja joka oli koonnut vähän, siltä ei mitään puuttunut”. (2Co 8:12-15)

Kehoita niitä, jotka nykyisessä maailmanajassa ovat rikkaita, etteivät ylpeilisi eivätkä panisi toivoansa epävarmaan rikkauteen, vaan Jumalaan, joka runsaasti antaa meille kaikkea nautittavaksemme, kehoita heitä, että tekevät hyvää, hyvissä töissä rikastuvat, ovat anteliaita ja omastansa jakelevat, kooten itsellensä aarteen, hyvän perustuksen tulevaisuuden varalle, että saisivat todellisen elämän. (1Ti 6:17-19)

Keskiansiot 2016 Yle

Kommentoi

  Textile ohje

Päivän Sana

Ja astuessaan maihin Jeesus näki paljon kansaa, ja Hänen kävi heitä sääliksi, ja Hän paransi heidän sairaansa.

Kategoriat

Ulkoiset linkit

RSS Feeds

Etsi tästä sivustosta