Anna köyhille ? Anna almuja ?

Julkaistu 23 01 2019 - 14:45 by Keijo

Luuk 12:33 Myykää, mitä teillä on, ja antakaa almuja; hankkikaa itsellenne kulumattomat kukkarot, loppumaton aarre taivaisiin, mihin ei varas ulotu ja missä koi ei turmele.

Israelissa ollessani luin tämän sana ja huomasin että Jeesus sanoi tämän kaikille, vaikka monille on mielessä rikas nuorukainen, joka kuitenkin, vaikka on samanlainen, sana oli kuitenkin tilanteeseen liittyvä ja henkilökohtainen.

Merkittävää on että Jeesus sanoi “antakaa almuja”
Jeesus ei pyytänyt itselleen tai omaan palvelustyöhönsä, vaan köyhille ja lupasi ihmisille, että jos he antaa köyhille niin he saavat “kulumattomat kukkarot“ ja “loppumattoman aarteen taivaisiin”, joka ymmärtääkseni ei tarkoita että sitten joskus kuoleman jälkeen meillä on aarre, (vaikka sekin on totta) vaan että meillä on nyt tässä ajassa sijoituspaikka, johon ei ajan muutokset vaikuta, eikä pankkien konkurssit, vaan on varmana tallessa käytettäväksi silloin kun tarvitsee.

Apostoli Paavali keräsi rahaa niille uskoville jotka olivat vainojen takia köyhyydessä, ja myös hän itse myöhemmin kirjoitti että:
Gal 2:10 Meidän oli vain muistaminen köyhiä, ja juuri sitä minä olenkin ahkeroinut tehdä.
Tiitus 3:14 Oppikoot meikäläisetkin, tarpeen vaatiessa, harjoittamaan hyviä tekoja, etteivät jäisi hedelmättömiksi.

Vaikka ihminen ei olisi pelastunutkaan niin Jumala huomioi almujen antamisen, ne koskettavat Häntä, niinkuin luemme:

Ja Kesareassa oli mies, nimeltä Kornelius, sadanpäämies niin kutsutussa italialaisessa sotaväenosastossa. Hän oli hurskas ja Jumalaa pelkääväinen, niinkuin koko hänen perhekuntansakin, ja antoi paljon almuja kansalle ja rukoili alati Jumalaa. Hän näki selvästi näyssä, noin yhdeksännellä hetkellä päivästä, Jumalan enkelin, joka tuli sisään hänen tykönsä ja sanoi hänelle: “Kornelius!” Tämä loi katseensa häneen ja sanoi peljästyneenä: “Mikä on, Herra?” Enkeli sanoi hänelle: “Sinun rukouksesi ja almusi ovat tulleet muistoon Jumalan edessä. Niin lähetä nyt miehiä Joppeen noutamaan eräs Simon, jota myös Pietariksi kutsutaan; hän majailee nahkuri Simonin luona, jonka talo on meren rannalla.”
(Apt 10:1-6)

ja hän kertoi meille, kuinka hän oli nähnyt enkelin seisovan hänen huoneessaan ja sanovan: ‘Lähetä Joppeen noutamaan Simon, jota myös Pietariksi kutsutaan;
hän on puhuva sinulle sanoja, joiden kautta sinä pelastut, ja koko sinun perhekuntasi’. (Apt 11:13 -14)

Ps. On huomioitavaa ettei tarvitse ainoata taloansa tai maatilaansa myydä, mutta jos on useita niin sitten kannattaa miettiä asiaa.

Ei myöskään ollut heidän seassaan ketään puutteenalaista; sillä kaikki, joilla oli maatiloja tai taloja, myivät ne ja toivat myytyjen hinnan (seurakuntaan)
(Apt 4:34)

Huomioi se ettei sanota “kaikki joilla oli maatila tai talo vaan “ kaikki, joilla oli maatiloja tai taloja”

Kommentoi

Päivän Sana

Ja kaikki kansa tahtoi päästä koskettamaan Häntä, koska Hänestä lähti voima, joka paransi kaikki.

Kategoriat

Ulkoiset linkit

RSS Feeds

Etsi tästä sivustosta