Aviopuolison vaikutus

Julkaistu 4 09 2018 - 12:28 by Keijo

Raamatussa on varoittavia esimerkkejä siitä kuinka puoliso voi vaikuttaa.
(toivottavasti ei naiset loukkaannu esimerkkien vuoksi, sillä sama koskee myös miehiä)

Ja Aadamille hän sanoi: “Koska kuulit vaimoasi ja söit puusta, josta minä kielsin sinua sanoen: ‘Älä syö siitä’, niin kirottu olkoon maa sinun tähtesi. Vaivaa nähden sinun pitää elättämän itseäsi siitä koko elinaikasi;
(1Mo 3:17)

Ja kun Salomo vanheni, taivuttivat hänen vaimonsa hänen sydämensä seuraamaan muita jumalia, niin ettei hän antautunut ehyin sydämin Herralle, Jumalallensa, niinkuin hänen isänsä Daavidin sydän oli ollut. (1Ku 11:4)

Totisesti ei ole ollut ketään, joka olisi niin myynyt itsensä tekemään sitä, mikä on pahaa Herran silmissä, kuin Ahab, kun hänen vaimonsa Iisebel vietteli häntä. (1Kun 21:25)

Mutta hän (Jooram Aasan poika) vaelsi Israelin kuningasten tietä, niinkuin Ahabin suku oli tehnyt, sillä hänellä oli puolisona Ahabin tytär; ja niin hän teki sitä, mikä on pahaa Herran silmissä. (2Ai 21:6)
Ahasja (Jooramin poika )oli kahdenkymmenen kahden vuoden vanha tullessaan kuninkaaksi, ja hän hallitsi Jerusalemissa vuoden. Hänen äitinsä oli nimeltään Atalja, Omrin tytär. Hänkin vaelsi Ahabin suvun teitä, sillä hänen äitinsä oli häntä neuvomassa jumalattomuuteen. (2Ai 22:2-3)

Sanottakoon vielä että vallanhalussaan Ahasjan äiti Atalja myös tappoi kaikki poikansa pojat (yhtä lukuunottamatta, joka oli piiloitettu)

Kaikenkaikkiaan asennoitumisemme Jumalan Sanaan ratkaisee, oli sitten kuka hyvänsä joka meitä koittaa eksyttää tai vietellä. Siksi laitan vielä Mooseksen laista tämän kohdan, jota me emme noudata, muutoin kuin tämän osan minkä tähän alle laitoin, sillä me elämme Uudessa liitossa jossa kaikki tuomiot ja rangaistukset kuuluvat Jumalalle ja esivallalle.

Jos sinun veljesi, sinun äitisi poika, tai sinun poikasi tai tyttäresi tai vaimo, joka on sylissäsi, tai ystäväsi, joka on sinulle kuin oma sielusi, salaa houkuttelisi sinua ja sanoisi: ‘Käykäämme palvelemaan muita jumalia’, joita et sinä tunne eivätkä sinun isäsi tunteneet – niiden kansojen jumalia, jotka asuvat teidän ympärillänne, lähellä sinua tai kaukana sinusta, maan äärestä toiseen – niin älä noudata hänen mieltään äläkä kuule häntä;.. (5Mo 13:6-11)

Kolikolla on myös toinen puoli, kuinka vaikutus hyvään toteutuu, mutta silloin tulisi pitkä kirjoitus, joten asia kerrallaan.

Kommentoi

Päivän Sana

Sillä hetkellä Hän juuri paransi useita taudeista ja vitsauksista ja pahoista hengistä, ja monelle sokealle Hän antoi näön

Kategoriat

Ulkoiset linkit

RSS Feeds

Etsi tästä sivustosta