PUKEUTUMINEN "PYHYYTEEN"

Julkaistu 25 06 2018 - 13:26 by Keijo

PUKEUTUMINENPYHYYTEEN” (tarkoittanee siveyttä) ulkonaisesti on helppoa, (sitä tekevät jumalattomatkin) mutta pukeutuminen pyhyyteen sisäisesti vaatii paljon enemmän ja on mahdollista kokonaisuudessa vain uudestisyntyneelle ihmiselle.

PUKEUTUKAA SIIS te, jotka olette Jumalan valituita, pyhiä ja rakkaita, SYDÄMELLISEEN ARMAHTAVAISUUTEEN, YSTÄVÄLLISYYTEEN, NÖYRYYTEEN, SÄVYISYYTEEN, PITKÄMIELISYYTEEN, kärsikää toinen toistanne ja antakaa toisillenne anteeksi, jos kenellä on moitetta toista vastaan. Niinkuin Herrakin on antanut teille anteeksi, niin myös te antakaa. Mutta kaiken tämän lisäksi PUKEUTUKAA RAKKAUTEEN, mikä on täydellisyyden side.
(Kol 3:12-14)

Älköön teidän kaunistuksenne olko ulkonaista, ei hiusten palmikoimista eikä kultien ympärillenne ripustamista eikä koreihin vaatteisiin pukeutumista, vaan se olkoon salassa oleva SYDÄMEN IHMINEN, hiljaisen ja rauhaisan hengen katoamattomuudessa; TÄMÄ ON JUMALAN SILMISSÄ KALLIS.
(1Pi 3:3-4)

Samoin te, nuoremmat, olkaa vanhemmille alamaiset ja PUKEUTUKAA KAIKKI KESKINÄISEEN NÖYRYYTEEN, sillä “Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille Hän antaa armon”.
(1Piet. 5:5)

Jos äärimmäinen pukeutuminen olisi pyhää niin silloinhan naisten pitäisi pukeutua niinkuin äärimuslimit, verkko vielä silmien edessä, sillä pelkkä silmien näkeminen saa jotkut viettelykseen.

Mutta niinkuin järjettömät, luonnostaan pyydystettäviksi ja häviämään syntyneet eläimet, niin joutuvat myös nämä, kun herjaavat sitä, mitä eivät tunne, häviämään omaan turmelukseensa, saaden vääryyden palkan; he pitävät nautintonaan elää päivänsä hekumassa; he ovat tahra- ja häpeäpilkkuja; he herkuttelevat petoksissaan, kemuillessaan teidän kanssanne; HEIDÄN SILMÄNSÄ OVAT TÄYNNÄ HAUREUTTA eivätkä saa kylläänsä synnistä; he viekoittelevat horjuvia sieluja, heillä on ahneuteen harjaantunut sydän; he ovat kirouksen lapsia.
(2Pie 2:12-14)

Kauneus on Jumalan lahja:

Ja Leealla oli sameat silmät, mutta Raakelilla oli kaunis vartalo ja kauniit kasvot.
(1Moo 29:17)

Kauneus on myös siunaus, mutta on ihmisiä joiden ajatukset on saataiset vaikka olisi kuinka pukeutunut, niin kuin apostoli heistä kirjoittaa:

Eikä ollut koko maassa niin kauniita naisia kuin Jobin tyttäret; ja heidän isänsä antoi heille perintöosan heidän veljiensä rinnalla.
(Job 42:15)

Miehen nimi oli Naabal, ja hänen vaimonsa nimi oli Abigail. Vaimo oli hyvin ymmärtäväinen ja vartaloltaan kaunis, mutta mies oli tyly ja menoissaan raaka; hän oli kaalebilainen.
(1Sa 25:3)

Kommentoi

Päivän Sana

Ja astuessaan maihin Jeesus näki paljon kansaa, ja Hänen kävi heitä sääliksi, ja Hän paransi heidän sairaansa.

Kategoriat

Ulkoiset linkit

RSS Feeds

Etsi tästä sivustosta