Pidän oman hyvyyteni roskana että...

Julkaistu 26 10 2018 - 09:06 by Keijo

vaikka minulla on, mihin luottaa lihassakin. Jos kuka muu luulee voivansa luottaa lihaan, niin voin vielä enemmän minä, joka olen ympärileikattu kahdeksanpäiväisenä ja olen Israelin kansaa, Benjaminin sukukuntaa, hebrealainen hebrealaisista syntynyt, ollut lakiin nähden fariseus, intoon nähden seurakunnan vainooja, lain vanhurskauteen nähden nuhteeton. Mutta mikä minulle oli voitto, sen minä olen Kristuksen tähden lukenut tappioksi. Niinpä minä todella luen kaikki tappioksi tuon ylen kalliin, Kristuksen Jeesuksen, minun Herrani, tuntemisen rinnalla, sillä hänen tähtensä minä olen menettänyt kaikki ja pidän sen roskana – että voittaisin omakseni Kristuksen
(Fil 3:4-8)

Monesti on käytetty sanaa “pidän kaiken roskana” tarkoittaen että kaikki mitä maailma tarjoaa on roskaa Jeesuksen tuntemisen rinnalla, ja vaikka se onkin totta, niin ei tässä sitä tarkoiteta.

Vaan Paavali kertoo: olen ympärileikattu kahdeksanpäiväisenä ja olen Israelin kansaa, Benjaminin sukukuntaa, hebrealainen hebrealaisista syntynyt, ollut lakiin nähden fariseus, intoon nähden seurakunnan vainooja, lain vanhurskauteen nähden nuhteeton.

Siis hän tarkoin noudatti sitä lakia jonka Jumala oli antanut israelille ja hänellä oli täydet oikeudet liiton lupauksiin Israelin kansaan kuuluvana. Paavali eli kaiken Mooseksen lain mukaa, eläen rehellistä ja nuhteetonta elämää, maksaen kymmenykset, uhraamalla määrätyt uhrit, almuja antaen ja paastoamalla määrätyt päivät, jopa hän noudatti enemmän Mooseksen lakia kun monet aikalaisensa, kun hän vainosi kristittyjä, koska luuli sen olevan Jumalan tahto, hän ei tehnyt sitä pahuuttaan, vaan oli kuuliainen Mooseksen laille, joka käski hävittämään ne jotka eksyttivät kansaa palvelemaan muita jumalia.

Ne kaikki olivat ansioita Jumalan edessä, mutta Paavali piti kaiken nuhteettoman elämänsä ja asemansa tuoman vanhurskauden ansion roskana, ettei hänellä ollut mitään omaa vanhurskautta Jumalan edessä, vaan lahjavanhurskaus, joka ainoastaan riittää Jumalan edessä, koska se on absoluuttisen täydellinen, jokaiselle hyvälle ja “huonolle” ihmiselle. Niinkuin Paavali sanoi:

ja minun havaittaisiin olevan Hänessä ja omistavan, ei omaa vanhurskautta, sitä, joka laista tulee, vaan sen, joka tulee Kristuksen uskon kautta, sen vanhurskauden, joka tulee Jumalasta uskon perusteella;
(Fil 3:9)

Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia, se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta. Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla ja saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa,
(Rom 3:21-24)

Kommentoi

Oletko valmis?

Julkaistu 23 10 2018 - 00:43 by Keijo

Jeesus tulee oletko valmis?
Jos et ole, niin ei se mitään, sillä viimeistään silloin, kun huomaat että tempaus on tapahtunut ja miljoonat ovat hävinneet maan päältä, niin se on merkki että on aika tehdä parannus ja pelastautua iankaikkiseen elämään, uskomalla Herraan Jeesukseen, kieltäytyen ottamasta ostamisen ja myymisen mahdollistamaa merkkiä (sirua) oikeaan käteensä tai otsaansa.
Kuolema tulee oletko valmis?
Tämä on todella tärkeä kysymys, sillä jos et ole valmis, niin saatat joutua iankaikkiseen helvettiin, ja sitä on mahdoton kuvailla, kuitenkin on muutama harva pelastunut kuolemansa jälkeen, kun on huutanut:”Jeesus pelasta minutsiitä tämä video
Kuolema voi tulla vaikka tänään, siksi kehoitan sinua uskomaan Jeesukseen Kristukseen, aloittaen lukemaan Johanneksen evankeliumia ja sanoen vaikka näin:

“Herra Jeesus Kristus, minä haluan vastaanottaa Sinut pelastajanani ja tunnustaa että Sinä Jeesus ole minun Herrani. Tule elämääni ja sydämeeni nyt, Kiitos kun kuolit syntieni tähden, annan elämäni Sinulle tässä ja nyt, amen.

Jos lausut tämän rukouksen, niin KAIKKI sinun syntisi on anteeksiannettu, Jeesuksen Kristuksen nimessä.

Kommentoi

Jeesuksen sanoma

Julkaistu 12 10 2018 - 03:38 by Keijo

Sillä en minä itsestäni ole puhunut, vaan Isä, joka on minut lähettänyt, on itse antanut minulle käskyn, mitä minun pitää sanoman ja mitä puhuman. Ja minä tiedän, että hänen käskynsä on iankaikkinen elämä. Sentähden, minkä minä puhun, sen minä puhun niin, kuin Isä on minulle sanonut.”
Johannes 12:49‭-‬50

Kommentoi

Ilmestyksen kautta saatu kirja parantumisesta.

Julkaistu 10 10 2018 - 00:25 by Keijo

Osmo Haavisto kertoi 8.10.2018 kotonamme, kuinka hän oli saanut ensimmäisen kirjan kirjoittaa, nimittäin kun Osmo alkoi kirjoittamaa, niin Jeesus ilmestyi näkyvänä hänen huoneeseensa joka päivä, 15 päivän ajan, ja vei Osmon Genesaterin järven pohjoispuolelle Galileaan ja Osmo sai nähdä kuinka Jeesus toimi ja paransi sairaat.
Tallensin 7 minuutin videon , ja lisään kirjan sivuja tähän sitä mukaan kun saan tehtyä.

Read on... · Kommentoi

Niin lähellä kuolemaa

Julkaistu 27 09 2018 - 22:15 by Keijo

Kirjoitan tämän kun muistin tänään kuinka monta kertaa olin kuolla, ja kyyneleet tulivat silmiini tästäkin tapauksesta:

Rakas äitini oli kuollut ja join välillä alkoholia ja muutakin, kerran taas kun olin lukenut “Sinuhe egyptiläinen” jossa kerrottin itsemurhasta, niin ajattelin noudattaa samaa keinoa ja menin kylpyyn ja vedin partakoneenterällä useita kymmeniä viiltoja käsivarteeni, niin että veri suihkusi noin puolimetriä ylöspäin, ja viimeinen mitä muistin, oli se että voipunut ääneni huusi Sirpa, ja siihen muisti katkesi.

Sirpa on rakas siskoni joka oli onneksi kuullut huutoni ja soittanut ambulanssin, mutta jos hän ei olisi kuullut niin olisin nyt tuonelassa odottamassa viimeistä tuomiota.
vieläkin kyyneleet tulevat silmiini, kun kirjoitan tätä, sillä niin suuri on Jumalan hyvyys ja armo, kun ei sallinut minun kuolla, vaan varjeli minut pelastukseen ja Jeesus antoi minulle elämän, ja elämän halun, kuinka kiitänkään Jumalaa tästä. En saanut lahjaksi vain iankaikkista elämää, vaan myös tämän elämä, sillä ilman Jeesusta olisin jo kauan sitten kuollut. Pyydä sinäkin Häntä elämääsi sanoen: Jeesus tule minun sydämeeni, tahdon ottaa sinut vastaan Pelastajajani ja Herranani, kiitos että kuolit syntieni tähden, amen.

Kommentoi

Jäähallissa merkityksellinen tapahtuma

Julkaistu 22 09 2018 - 00:34 by Keijo

Su 7.10 klo 15.00 ja 18.00
Jumala on – Reinhard Bonnke ja Gary Wilkerson Jäähallissa.
Ei omaa tilaisuutta Risteyspaikassa

Tekisipä muutkin seurakunnat Risteyspaikkaseurakunnan esimerkin mukaan,
jättäkää muut iltapäivän tai illan kokoukset, ja tulkaa kaikki Jäähalliin, Jumalan valtakunnan tilaisuuteen, jonne kaikki ovat tervetulleita. (vapaa pääsy)

“ja te juoksette kukin oman huoneenne hyväksi.”

Kommentoi

Niilo Yli-Vainion puheet

Julkaistu 20 09 2018 - 12:26 by Keijo

Nyt löytyy suurin osa Niilon puheista, hänen tyttärensä laittamina TÄÄLTÄ

Kommentoi

Uuden testamentin antaminen

Julkaistu 12 09 2018 - 16:12 by Keijo

Jotkut ottavat laista käskyjä jotta ihmiset antaisivat, vaikka olemme uudessa liitossa, jossa kyllä on monia antamiseen kehoittavia sanoja, mutta ne eivät tunnu joillekkin riittävän, kun puuttuu uskoa että Sana ja Pyhä Henki vaikuttavat antamiseen.

Jeesuksen sanoja aiheesta:

Vaan kun sinä almua annat, älköön vasen kätesi tietäkö, mitä oikea kätesi tekee, että almusi olisi salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle.
(Matt 6:3-4)

Antakaa, niin teille annetaan. Hyvä mitta, sullottu, pudistettu ja kukkurainen, annetaan teidän helmaanne; sillä millä mitalla te mittaatte, sillä mitataan teille takaisin.”
(Luuk 6:38)

Myykää, mitä teillä on, ja antakaa almuja; hankkikaa itsellenne kulumattomat kukkarot, loppumaton aarre taivaisiin, mihin ei varas ulotu ja missä koi ei turmele. Sillä missä teidän aarteenne on, siellä on myös teidän sydämenne.
(Luuk 12:33-34)

Sitten hän myös sanoo vasemmalla puolellaan oleville: ‘Menkää pois minun tyköäni, te kirotut, siihen iankaikkiseen tuleen, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleillensä. Sillä minun oli nälkä, ja te ette antaneet minulle syödä; minun oli jano, ja te ette antaneet minulle juoda; minä olin outo, ja te ette ottaneet minua huoneeseenne; minä olin alaston, ja te ette vaatettaneet minua; sairaana ja vankeudessa, ja te ette käyneet minua katsomassa.’ Silloin hekin vastaavat sanoen: ‘Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä tai janoisena tai outona tai alastonna tai sairaana tai vankeudessa, emmekä sinua palvelleet?’ Silloin hän vastaa heille ja sanoo: ‘Totisesti minä sanon teille: kaiken, minkä olette jättäneet tekemättä yhdelle näistä vähimmistä, sen te olette jättäneet tekemättä minulle‘. Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään.”
(Matt 25:41-46)

Apostolien sanoja aiheesta:

Sillä “jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu”. Mutta kuinka he huutavat avuksensa sitä, johon eivät usko? Ja kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Ja kuinka he voivat kuulla, ellei ole julistajaa? Ja kuinka kukaan voi julistaa, ellei ketään lähetetä? Niinkuin kirjoitettu on: “Kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka hyvää sanomaa julistavat!”
(Room 10:13-15)

Mitä tulee keräykseen pyhiä varten, niin tehkää tekin samalla tavoin, kuin minä olen määrännyt Galatian seurakunnille. Kunkin viikon ensimmäisenä päivänä pankoon jokainen teistä kotonaan jotakin talteen, säästäen menestymisensä mukaan, ettei keräyksiä tehtäisi vasta minun tultuani. Mutta kun olen saapunut teidän tykönne, lähetän minä ne henkilöt, jotka siihen sopiviksi katsotte, kirjeet mukanaan, viemään teidän rakkaudenlahjanne Jerusalemiin;
(1Kor 16:1-3)

Pyhien avustamisesta minun tosin on tarpeetonta kirjoittaa teille;
(2Kor 9:1)

Huomatkaa tämä: joka niukasti kylvää, se myös niukasti niittää, ja joka runsaasti kylvää, se myös runsaasti niittää. Antakoon kukin, niinkuin hänen sydämensä vaatii, ei surkeillen eikä pakosta; sillä iloista antajaa Jumala rakastaa. Ja Jumala on voimallinen antamaan teille ylenpalttisesti kaikkea armoa, että teillä kaikessa aina olisi kaikkea riittävästi, voidaksenne ylenpalttisesti tehdä kaikkinaista hyvää; niinkuin kirjoitettu on: “Hän sirottelee, Hän antaa köyhille, Hänen vanhurskautensa pysyy iankaikkisesti”. Ja Hän, joka antaa siemenen kylväjälle ja leivän ruuaksi, on antava teillekin ja enentävä kylvönne ja kasvattava teidän vanhurskautenne hedelmät, niin että te kaikessa vaurastuen voitte vilpittömästi harjoittaa kaikkinaista anteliaisuutta, joka meidän kauttamme saa aikaan kiitosta Jumalalle. Sillä tämä avustamispalvelus ei ainoastaan poista pyhien puutteita, vaan käy vieläkin hedelmällisemmäksi Jumalalle annettujen monien kiitosten kautta, kun he, tästä teidän palveluksestanne huomattuaan, kuinka taattu teidän mielenne on, ylistävät Jumalaa siitä, että te näin alistuvaisesti tunnustaudutte Kristuksen evankeliumiin ja näin vilpittömästi olette ruvenneet yhteyteen heidän kanssaan ja kaikkien kanssa. Ja hekin rukoilevat teidän edestänne ja ikävöivät teitä sen ylen runsaan Jumalan armon tähden, joka on teidän osaksenne tullut. Kiitos Jumalalle hänen sanomattomasta lahjastaan!
(2Kor 9:6-15)

(Siis jotkut pyhät voivat olla puutteessa)

Jos joku muuta oppia opettaa eikä pitäydy meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen terveisiin sanoihin eikä siihen oppiin, joka on jumalisuuden mukainen, niin hän on paisunut eikä ymmärrä mitään, vaan on riitakysymyksien ja sanakiistojen kipeä, joista syntyy kateutta, riitaa, herjauksia, pahoja epäluuloja, alituisia kinastuksia niiden ihmisten kesken, jotka ovat turmeltuneet mieleltään ja totuuden menettäneet ja jotka pitävät jumalisuutta keinona voiton saamiseen.
(1Tim 6:3-5)

Kehoita niitä, jotka nykyisessä maailmanajassa ovat rikkaita, etteivät ylpeilisi eivätkä panisi toivoansa epävarmaan rikkauteen, vaan Jumalaan, joka runsaasti antaa meille kaikkea nautittavaksemme, kehoita heitä, että tekevät hyvää, hyvissä töissä rikastuvat, ovat anteliaita ja omastansa jakelevat, kooten itsellensä aarteen, hyvän perustuksen tulevaisuuden varalle, että saisivat todellisen elämän. Oi Timoteus, talleta se, mikä sinulle on uskottu, ja vältä tiedon nimellä kulkevan valhetiedon epäpyhiä ja tyhjiä puheita ja vastaväitteitä,
(1Tim 6:17-20)

(siis jos Jumalisuutta käytetään rikastumiseen, niin se on paha, mutta jos työllä ja yrityksillä ynm. rikastutaan, niin on paremmat mahdollisuudet myös lähettää ja tehdä hyvää, kooten aarteita taivaaseen)

Jos veli tai sisar on alaston ja jokapäiväistä ravintoa vailla ja joku teistä sanoo heille: “Menkää rauhassa, lämmitelkää ja ravitkaa itsenne”, mutta ette anna heille ruumiin tarpeita, niin mitä hyötyä siitä on?
(Jaak 2:15-16)

Kuulkaa nyt, te rikkaat: itkekää ja vaikeroikaa sitä kurjuutta, joka on teille tulossa. Teidän rikkautenne on mädännyt, ja teidän vaatteenne ovat koin syömät; teidän kultanne ja hopeanne on ruostunut, ja niiden ruoste on oleva todistuksena teitä vastaan ja syövä teidän lihanne niinkuin tuli. Te olette koonneet aarteita viimeisinä päivinä.
(Jaak 5:1-3)

(rikkaus ei ole paha, vaan sen käyttämättömyys köyhien ja kadotettujen hyväksi)

Kommentoi

Voiko jotain lisätä Jeesuksen uhriin?

Julkaistu 11 09 2018 - 23:07 by Keijo

Laitoin otsikon, koska olen huomannut 43 vuoden uskossaoloaikanani kuinka soudetaan ja huovataan tässäkin asiassa, siis tunnustetaan että se on oikein, mutta toisella sanalla taas vesitetään sitä, näin on myös parantumisasiassa.

Raamatun mukaan Jeesuksen uhri, kun Hän tuli taivaasta ja meni ristille kärsimään meidän syntiemme tähden ja vanhurskauttamisen tähden, on ainoa mikä kelpaa Jumalalle.

Mikä todella tarkoittaa että jokainen joka uskoo Häneen, saa kaikki syntinsä anteeksi ja omistaa samalla Jeesuksen puhtauden ja vanhurskauden uskon kautta.
Siis täydellisyyden Jumalan edessä, ja se on myös avannut taivaan ovet kaikkeen mitä elämässä tarvitaan, koskien Jumalan huolenpitoa.

Kuitenkin jo nuorena silloisen seurakunnan paimen monesti vetosi vanhaan testamenttiin jossa Hiskia rukoili “muista kuinka olen vaeltanut…jne” minkä kyllä ymmärtää kun ei Hiskia mitään Jeesuksesta vielä tiennyt. Mutta me emme vetoa siihen kuinka me olemme vaeltaneet, vaan vetoamme Jeesuksen vaellukseen ja sovitukseen golgatalla.

Ikävä kyllä monet tänäpäivänäkin syyllistävät ihmisiä vanhanliiton asioilla vaikka elämme ihan eri liittoa, milloin taitavasti lypsetään rahaa tai painostetaan tekemään, antaen ymmärtää että jos niin teet Jumala kuulee sinua paremmin.

Pois se minusta että minä muuhun vetoaisin kuin Jeesuksen ristintyohön, jonka tähden Jumala kuulee täydellisesti niitä jotka ristin kautta Jumalan eteen tulevat, siis uskovat että Jeesus on yhdellä ainoalla uhrilla tehnyt heidät täydellisiksi Jumalan edessä.
ps. myöhemmin laitan uuden blogikirjoituksen, johon kerään Raamatunpaikat asiasta.

Kommentoi

Lesken laskuoppi

Julkaistu 4 09 2018 - 15:04 by Keijo

On kaksi miestä toinen saa 500€ toinen 3500€.
Kuinka paljon heidän pitäisi antaa että olisivat yhdenveroiset?
Toinen antaa 50€ ja toinen antaa 3050€ joten molemmille jää 450€
Siis toinen antaa 10% ja toinen 87% ja ovat tasoissa.

Mutta jos 500€ tuloista antaa 1% niin jää 495€ ja 3500€ tuloista antaa 85% niin jää 525€,
siis 5€ antava, antaa enemmän kun 2975€ antava, joten älkää katsoko ylen, kolikoita kolehdeissa.
Lesken laskuopin mukaan.

Totisesti Minä sanon teille: tämä köyhä leski antoi enemmän kuin kaikki muut!
(Mar 12:43)

Kommentoi

Päivän Sana

Ja Hän ajoi henget ulos sanalla, ja kaikki sairaat Hän paransi;

Kategoriat

Ulkoiset linkit

RSS Feeds

Etsi tästä sivustosta